fbpx
Πίσω

Οι διαφορές που μπορούν να ανακύψουν με σημείο αναφοράς τα πνευματικά δικαιώματα και την διανοητική ιδιοκτησία γενικότερα είναι αναρίθμητες. Οι τρόποι όμως με τους οποίους μπορούν να επιλυθούν αυτές οι διαφορές δεν είναι πολλοί. Αφενός υπάρχει η δικαστική οδός, αφετέρου δε η διαμεσολάβηση. Γιατί όμως να επιλέξετε τη διαμεσολάβηση για να δώσετε λύση στο πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί;

Καταρχήν ας δούμε ποιες διαφορές πνευματικών δικαιωμάτων και βιομηχανικής ιδιοκτησίας μπορούν να επιλυθούν με τη διαμεσολάβηση.

 

  • Προσβολή πνευματικών δικαιωμάτων (Copyright). Η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, ειδικά σε όσους ασχολούνται με τη δημιουργία έργων λόγου, τέχνης ή επιστήμης. Συγγραφείς, καλλιτέχνες, επιστήμονες, φωτογράφοι, προγραμματιστές κ.α. έχουν σίγουρα βρεθεί μια φορά στη ζωή τους να έχουν αισθανθεί αδικημένοι για τον κόπο της δουλειά τους που έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τρίτους χωρίς τη δική τους συναίνεση. Αν λοιπόν είστε ανάμεσα σε αυτούς που επιθυμούν να λύσουν τη διαφορά που έχει προκύψει με τρόπο φιλικό, χωρίς προσφυγή στη δικαιοσύνη και ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας, τότε η διαμεσολάβηση είναι η λύση που σας ταιριάζει!
  • Προσβολή δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας (Σήμα, Πατέντα). Έχετε εντοπίσει ότι προσβάλλεται το σήμα που έχετε κατοχυρώσει ή η πατέντα σας; Επιθυμείτε να σταματήσει αυτή η προσβολή χωρίς να εμπλακείτε σε πολύχρονους και δαπανηρούς δικαστικούς αγώνες με αμφίβολα αποτελέσματα; Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να ακολουθήσετε τον δρόμο που σας προσφέρει η διαμεσολάβηση. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Ανάμεσα σε αυτά και η δημιουργία των δικών σας λύσεων που θα εξυπηρετήσουν συνολικά και αποτελεσματικά τα συμφέροντά σας!
  • Προσβολή ονόματος χώρου (domain name). Αν έχετε διαπιστώσει πως τρίτος χρησιμοποιεί στο διαδίκτυο παρόμοιο όνομα χώρου (domain name) με το δικό σας. Αν από αυτή τη χρήση προσβάλλεται η επωνυμία της επιχείρησής σας. Αν η βλάβη σας επεκτείνεται και στο καλό όνομα, τη φήμη αλλά και την πελατεία που έχετε δημιουργήσει. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να κινηθείτε άμεσα και αποτελεσματικά. Αν η δικαστική οδός δεν ταιριάζει στην περίπτωσή σας, τότε με τη διαμεσολάβηση έχετε μια μοναδική ευκαιρία να λύσετε της διαφορά που έχει προκύψει ταχύτατα, με το ελάχιστον δυνατό κόστος και πάνω απ’ όλα αποτελεσματικά!
  • Διαφορές με Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων (ΟΣΔ). Οι διαφορές με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ, GEA, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ κλπ.) είναι πλέον πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Σε αυτή την τριγωνική σχέση ανάμεσα σε ιδιώτες – χρήστες των προστατευόμενων έργων, δικαιούχους (συνθέτες, στιχουργούς, ερμηνευτές, μουσικούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους) και τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, η δικαστική οδός ίσως είναι η πλέον αναποτελεσματική λύση. Αντίθετα η διαμεσολάβηση έρχεται να δώσει τη λύση σε αυτού του είδους της διαφορές προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης του προβλήματος. Πιο γρήγορο, πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς τα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων μερών. Ελάτε να βρούμε μαζί τη λύση!

Αν θέλετε επομένως να γνωρίσετε και εσείς τα οφέλη της διαμεσολάβησης στην πράξη, ελάτε στο startADR για να λάβετε έγκυρη και σωστή ενημέρωση και να επιλύσετε τη διαφορά σας γρήγορα και αποτελεσματικά!